|
|
| Autor |
Wiadomość |
Frost
|
Wysłany:
Sro Lis 11, 2009 6:46 pm |

|
Witam
Widziałem wiele tematów dotyczacych samodzielnej nauki Angielskiego i przygotowania do CAE. Moje pytanie (a raczej prośba) jest nieco bardziej obszerna/e. A mianowicie:
Podjalem juz decyzje o samodzielnym przygotowaniu do CAE. ( prosze nie mowie ze to nie mozliwe bo jestem na tyle zdeterminowany ze wierze w swoj sukces ) To co stoi mi na przeszkodzie to brak pomysłu na "Program" samodzielnej nauki. Wiem ze sa osoby ktore juz takowy temat znaja z autopsji i chcialbym aby się tutaj wypowiedzialy ( moze lektorzy ? lub osoby przygotowujace do CAE ) Chcialbym aby ktos przedstawil mi realny program przygotowania do CAE w czasie 1 roku ( jestem na poziomie FCE )
Co rozumiem pod pojeciem program?
- jak i ile readingu ( i z czego )
- słowka ( jaka ksiazka, program )
- speaking ( ten proglem rozwiaze samodzielnie via internet )
- writing
-gramatyka
i na koniec...przygotowanie do samej formuły egzaminu.
Jestem w stanie zdobyc wszystkie mozliwe materialy i pomoce naukowe dlatego prosze o dowolne ( dobre propozycje )
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
|
administrator
Site Admin
|
Wysłany:
Sob Lis 14, 2009 6:14 am |

|
Jako osoba, która ma już za sobą CAE, poradzę Ci rozpoczęcie od zrobienia 2-3 testów i sprawdzenia, z której części najgorzej Ci idzie. Przy okazji wyłapiesz, jakiego rodzaju robisz błędy i nad czym musisz najwięcej pracować.
Bardzo dobrze oceniam książkę Vince'a, więc radzę rozłożyć sobie jej cały materiał na okres kilku miesięcy. Wypisuj sobie za każdy razem popełniane przez siebie błędy.
Jeśli chodzi o dokładne rozplanowanie to wszystko zależy od tego ile masz wolnego czasu - pracujesz czy uczysz się? Masz jakieś zajęcia dodatkowe czy każdego dnia jesteś w stanie znaleźć nawet do kilku godzin na naukę?
Z materiałów polecam przede wszystkim książki ze strony http://www.angielski.nauczaj.com/ksiazki.php czyli wspomniany już Vince jako pozycja obowiązkowa i te maleńkie książeczki na samym dole. Dzięki nim wyczulisz się na pewnego rodzaju błędy.
Napisz może jak poszedł Ci FCE, najlepiej podaj oceny z każdej części i dopisz, z czym miałeś największe problemy.
Co do samodzielnego przygotowania do CAE to uważam, że jest to jak najbardziej możliwe, ale jeśli chcesz to zrobić w rok to nauka musi być intensywna od samego początku. |
_________________ Angielski online | Korepetycje
Uwaga! Usuwamy prośby o odrobienie pracy domowej i sprawdzenie tłumaczenia wykonanego translatorem |
|
|
|
 |
elzbieta_gdansk
|
Wysłany:
Pią Mar 19, 2010 8:40 pm |

|
Witam, rozkład materiału zalezy od tego jakie są Twoje mocne a jakie słabe strony.
Zgadzam się z przedmówczynią że powinno się zrobić pare testów na podstawie których wywnioskujesz nad czym powiniennes jeszcze trochę posiedziec.
Pozdrawiam |
_________________ Zapraszam na prywatne lekcje angielskiego w Gdańsku: www.angielskinauka.pl |
|
|
|
 |
|
|
|
|