|
|
| Autor |
Wiadomość |
Caramella
|
Wysłany:
Sro Kwi 01, 2009 7:29 am |

|
Mam 13 lat , uczę się na poziomie upper-intermediate. Chciałabym zdawać FCE. Czy jest jakieś ograniczenie wiekowe , czy każdy może zdawać ? |
|
|
|
|
 |
|
|
GermanMyPassion

|
Wysłany:
Pią Kwi 17, 2009 11:19 pm |

|
|
|
|
 |
rastaman
|
Wysłany:
Czw Maj 27, 2010 2:46 pm |

|
Pytanie czy w takim wieku można się wypowiadać w miarę sensownie
Moderator: Staraj się być wyrozumiały na forum, Twoja wypowiedź może kogoś obrazić.
Pewnie że można a nawet niektórzy w tym wieku mądrzej mówią niż 'dorośli'. |
|
|
|
|
 |
kujes
|
Wysłany:
Pon Lip 26, 2010 9:53 am |

|
Znam jedna osobę, która w wieku 15 lat przystąpiła do egzaminu advance i zdała:) Wiek to tak naprawdę jest sprawa względna. Przede wszystkim liczy się twoja wiedza. To dobrze o tobie świadczy,że będąc tak młodą osobą planujesz już zdobycie certyfikatu |
|
|
|
|
 |
slayer4221
|
Wysłany:
Sob Lip 31, 2010 2:44 pm |

|
no wiesz... wszystko zalezy od znajomosci jezyka.. jak umiesz sie dobrze porozumiewac to mozesz sprobowac... jak nie zdasz to krzywda Ci sie nie stanie;) polecam kursy przygotowawcze, w oddzialach British Council w polsce. a co do kolegi wyzej, to ma racje. ja np. mam 16 lat i zdalem CPE...;] |
|
|
|
|
 |
cristal
|
Wysłany:
Pon Sie 09, 2010 12:59 pm |

|
Na pewno po dobrym kursie przygotowawczym można bez problemu zdać taki egzamin. Wiele szkól zajmuje się prowadzeniem taki właśnie przygotowań, słyszałam, że w Axonie można coś takiego odbyć za naprawdę nieduże pieniądze. Szkoła ma swoje siedziby w kilku miastach, Krakowie, Katowicach, Bielsku - Białej, Wieliczce, Olkuszu - jest tych miejsc trochę, więc można się wybrać. Jak na mój gust można się tam sporo nauczyć. |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|