Niech nauka języków obcych stanie się przyjemna

Języki obce: wypracowania, gramatyka, szkoły językowe, egzaminy, testy FCE, CAE, CPE, tłumaczenia

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   Mapa forum Sitemap

Oficjalne forum serwisów Język angielski w pigułce, FCE, CAE i CPE

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum językowe Strona Główna » Egzaminy językowe, matura
Autor Wiadomość
Caramella

PostWysłany: Sro Kwi 01, 2009 7:29 am Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

Mam 13 lat , uczę się na poziomie upper-intermediate. Chciałabym zdawać FCE. Czy jest jakieś ograniczenie wiekowe , czy każdy może zdawać ?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GermanMyPassion

PostWysłany: Pią Kwi 17, 2009 11:19 pm Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

na "eFSi" nie ma ograniczeń wiekowych, liczy się znajomość języka obcego

PostWysłany: Czw Maj 27, 2010 2:46 pm Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

Pytanie czy w takim wieku można się wypowiadać w miarę sensownie Wink

Moderator: Staraj się być wyrozumiały na forum, Twoja wypowiedź może kogoś obrazić.
Pewnie że można a nawet niektórzy w tym wieku mądrzej mówią niż 'dorośli'.
kujes

PostWysłany: Pon Lip 26, 2010 9:53 am Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

Znam jedna osobę, która w wieku 15 lat przystąpiła do egzaminu advance i zdała:) Wiek to tak naprawdę jest sprawa względna. Przede wszystkim liczy się twoja wiedza. To dobrze o tobie świadczy,że będąc tak młodą osobą planujesz już zdobycie certyfikatu
slayer4221

PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 2:44 pm Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

no wiesz... wszystko zalezy od znajomosci jezyka..Smile jak umiesz sie dobrze porozumiewac to mozesz sprobowac... jak nie zdasz to krzywda Ci sie nie stanie;) polecam kursy przygotowawcze, w oddzialach British Council w polsce. a co do kolegi wyzej, to ma racje. ja np. mam 16 lat i zdalem CPE...;]
cristal

PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 12:59 pm Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

Na pewno po dobrym kursie przygotowawczym można bez problemu zdać taki egzamin. Wiele szkól zajmuje się prowadzeniem taki właśnie przygotowań, słyszałam, że w Axonie można coś takiego odbyć za naprawdę nieduże pieniądze. Szkoła ma swoje siedziby w kilku miastach, Krakowie, Katowicach, Bielsku - Białej, Wieliczce, Olkuszu - jest tych miejsc trochę, więc można się wybrać. Jak na mój gust można się tam sporo nauczyć.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat