Niech nauka języków obcych stanie się przyjemna

Języki obce: wypracowania, gramatyka, szkoły językowe, egzaminy, testy FCE, CAE, CPE, tłumaczenia

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   Mapa forum Sitemap

Oficjalne forum serwisów Język angielski w pigułce, FCE, CAE i CPE

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum językowe Strona Główna » Szkoły i studia językowe
Autor Wiadomość
sis87

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 9:05 pm Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

witam wszystkich! Wink mam problem z wyborem szkoły językowej. jestem z Katowic. jeśli znacie jakas dobra szkołe w katowicach bądz okolicach to może cos polecicie? wogole bede wdzieczna za kazda wskazówke (niekoniecznie wskazanie konkretnej szkoły). co powinnam brac pod uwage wybierajc szkołe poza cena ? czy szkoły ktore nie maja native speakera wogóle wchodza w gre ?

dodam że chciałabym zdawac egzamin FCE, daje sobie na to rok. co prawda miałam duza przerwe w ang (prawie 2 lata) ale bardzo dobrze napisałam mature wiec licze ze przypomne sobie wszystko i sprawnie doucze całej reszty Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sis87

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 4:26 pm Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

podpowiedzcie mi cokolwiek prosze. dzwoniłam już do kilku szkół. ceny są porównywalne. ale szczerze to nie wiem o co mam ich pytać i kto mnie dobrze nauczy Sad
Travellingua

PostWysłany: Wto Maj 25, 2010 11:27 pm Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

Powody dla których powinieneś wybrać Akademię Podróży Językowych „TRAVEL-LINGUA”
 Nie obiecujemy, że nauczymy języka w trzy miesiące, 4 x szybciej, za 2 złote, podczas snu etc, ale zapewniamy, że każda lekcja przybliży znacznie do opanowania go w jak najkrótszym czasie. Będąc skuteczną Akademią Podróży Językowych pragniemy aby to nie stało się tylko pustym hasłem
 Naszym atutem są szkolenia wyjazdowe do Londynu, gdzie nauczymy jak posługiwać się językiem angielskim w życiu codziennym, zasługą tego jest wykwalifikowana kadra lektorska, której osiągnięcia mnożyć by można było bez końca.
 Łączymy doświadczenie i wynikającą z niego jakość, z innowacyjnością dzięki której elastycznie dostosowujemy się do oczekiwań Klienta.
 Dzięki doświadczeniu zdobytym w nauczaniu języka angielskiego stworzyliśmy unikalny system nauczania. Łączący w sobie szybkość oraz lekkość przyswajania języka.
 Oferując pakietowe rozwiązania gwarantujemy oszczędność czasu Klienta i zapewniamy komfort wyboru najkorzystniejszych opcji.
 Tworząc ofertę uwzględniliśmy potrzeby naszych Klientów.
 Dajemy do dyspozycji Klienta sprawdzony wachlarz systemu płatności za kursy oraz pakiet promocji.
 Jednym z głównych obszarów naszej działalności są tłumaczenia. Każde tłumaczenie pisemne traktujemy jako osobny projekt. Dzięki dopracowanemu systemowi korekt, którym podlega każdy przyjęty do tłumaczenia tekst, możemy zagwarantować wysoką jakość wszystkich tłumacz
 Dzięki znajomości języka Szekspira umożliwimy to co w inny sposób jest nieosiągalne: znalezienie dobrej pracy, poznanie nowych ludzi, samodzielny wyjazd zagranicę czy zdanie dobrze egzaminu

PostWysłany: Pią Maj 28, 2010 2:26 pm Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

Moim zdaniem nie ma problemu, skoro pisałaś maturę i dobrze ci poszło, to spokojnie, nie musisz się martwić i wystarczy tylko żebyś nie trafiła na jakiegoś fatalnego nauczyciela. Przez rok można naprawdę dobrze się przygotowywać do FCE, ja jestem po kursie w Speak Up i bardzo sobie chwalę, a co najważniejsze miałęm A Smile
vlanta

PostWysłany: Pią Maj 28, 2010 4:13 pm Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

dokładnie. ważne żeby pójść do sprawdzonej szkoły, zobaczyć czy lektor odpowiada i czy jest wymagający, bo to ważne. a przez rok do nawet można się do CAE przygotować przy odrobinie wysiłku.
Travellingua

PostWysłany: Pią Maj 28, 2010 4:18 pm Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

jeżeli osoba ma ambicje do zdania FCE to przy intensywnym kursie może się w miesiąc przygotowac... ale w takim wypadku polecam raczej prywatnych korepetytorów Smile

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 11:59 am Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

Tylko koleżanka nie wspomniała o tym jak długo chce się uczyć albo czy ewentualnie na gwałt potrzebuje szybkiego kursu : ) A prywatny korepetytor, wiadomo poświęca czas tylko tobie. I tylko od ciebie pobiera tak 'niskie' stawki Very Happy
cristal

PostWysłany: Pon Lip 19, 2010 10:07 am Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatem Back to top

Z tego co wiem, to w Katowicach działa Axon - myślę, ze jest to jedna z lepszych szkół językowych, ma swoje placówki jeszcze w Wieliczce, Bielsku Białej, Olkuszu i Krakowie. Dobrze przygotowują do matury, można się u nich zapisać na kursy przygotowujące do zdania egzaminów na poziomie FCE, CAE, CPE. Myślę, że jeżeli szukasz dobrej i sprawdzonej placówki, to z tej będziesz zadowolona.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat