| Autor |
Wiadomość |
administrator
Site Admin
|
Wysłany:
Pon Mar 20, 2006 3:10 am |

|
"Advanced Language Practice" - Michael Vince
Jest to książka do nauki angielskiego, w której same podstawy gramatyczne są tylko przypomniane, żeby skupić się na wyjątkach i je przećwiczyć. Jestem z tej książki bardzo zadowolona. Kiedyś pytałam nauczycielkę angielskiego o radę, jaką książkę kupić, która sporo przewyższałaby poziom Murphy'egp i właśnie ją mi poleciła. Każdy rozdział zaczyna się wstępem z gramatyki (wszystko oczywiście po angielsku), a potem mamy kilka zadanek różnego rodzaju (testy, uzupełnianie luk, słowotwórstwo itp.) a do nich klucz odpowiedzi. Przy okazji można podszkolić słownictwo, bo książka jest na wysokim poziomie (CAE/CPE). Gorąco ją polecam. Dla zainteresowanych podaję link do sklepu internetowego http://www.bookcity.pl
(W tej chwili cena wynosi 65,55 zł)
Z tego co widzę w opiniach, negatywnie wypowiadają się raczej osoby, które szukają wytłumaczenia całej gramatyki od podstaw, ale osoby zaglądające do książek na takim poziomie, mają już opanowane podstawy  |
_________________ Angielski online | Korepetycje
Uwaga! Usuwamy prośby o odrobienie pracy domowej i sprawdzenie tłumaczenia wykonanego translatorem |
|
|
|
 |
|
|
pakk
|
Wysłany:
Sob Sty 27, 2007 6:48 pm |

|
Ma ktoś może tą książkę w postaci ebooka, pliku .pdf?
65 zł - cena typowa jak dla książki tego typu, ale ja chcę przerobić jakieś 5-6 więc 300 zł to nie dla mnie Wolę drukować ebooki  |
|
|
|
|
 |
administrator
Site Admin
|
Wysłany:
Sob Sty 27, 2007 7:58 pm |

|
www.englishtips.org - tutaj na pewno jest, bo ostatnio ją widziałam. Jak będziesz miał problemy z rejestracją, a nie masz gmaila to daj mi znać, a wyślę Ci zaproszenie. Po prawej stronie znajdziesz zmianę języka na angielski i później nie powinieneś mieć problemów z nawigacją  |
Uwaga! Usuwamy prośby o odrobienie pracy domowej i sprawdzenie tłumaczenia wykonanego translatorem |
|
|
|
 |
pakk
|
Wysłany:
Sob Sty 27, 2007 8:40 pm |

|
Patrzyłem tam, jest starsza edycja, ale po ściągnieciu i rozpakowaniu jest plik z dziwnym rozszerzeniem (bodajże "djvu*"), po zmianie na pdfa nie działa :/.
Nowszej wersji tam nie widziałem. |
|
|
|
|
 |
no_doubt
Specjalista (ang)

|
Wysłany:
Sob Sty 27, 2007 8:46 pm |

|
|
|
|
 |
pakk
|
Wysłany:
Sob Sty 27, 2007 10:46 pm |

|
Thx Myślałem, że to jakiś błąd, nie wziąłem pod uwagę, że takie rozszerzenie może istnieć  |
|
|
|
|
 |
pakk
|
Wysłany:
Pon Sty 29, 2007 6:55 pm |

|
Niestety myk w tym programie jest taki (tym=universal document converter), że, jako że jest to wersja shareware, na każdej stronie pdfu po przekonwertowaniu jest znaczek wersji shareware :/. A tam gdzie chcę to drukować nie ma możliwości ściągnięcia/zainstalowania programu do przeglądania plików .dvju. |
|
|
|
|
 |
*dido*

|
Wysłany:
Nie Mar 18, 2007 4:27 pm |

|
| Lexy napisał: |
www.englishtips.org - tutaj na pewno jest, bo ostatnio ją widziałam. Jak będziesz miał problemy z rejestracją, a nie masz gmaila to daj mi znać, a wyślę Ci zaproszenie. Po prawej stronie znajdziesz zmianę języka na angielski i później nie powinieneś mieć problemów z nawigacją  |
Znalazłam tą książkę, ale wszystko jest po rosyjsku! Rejestracja też, nawet jak klikam na flagę Brytyjską to nic to nie daje :/
A czy rejestracja pociąga jakieś konsekwencje? Np. spam w skrzynce itp. ? |
|
|
|
|
 |
administrator
Site Admin
|
Wysłany:
Nie Mar 18, 2007 4:55 pm |

|
Nie ma spamu, czasem tylko przychodzą informacje o nowych ebookach. Na stronie jest możliwość zmiany języka na angielski. A co do rejestracji to już nie pamiętam czy była po rosyjsku czy angielsku, ale na pewno nie było ciężko domyślić się tego co trzeba gdzie wpisać  |
|
|
|
 |
*dido*

|
Wysłany:
Pon Mar 19, 2007 4:51 pm |

|
Zrobiłam wszystko co ww, ale kiedy próbuję otworzyć ten plik programem djvu viewer to wyświetla mi się komunikat:
"File/c (... i tam adres na dysku)
Nieoczekiwany koniec pliku EOF" |
|
|
|
|
 |
|
|